SİKLOPENTOLAT KULLANIM BOZUKLUĞU: İNTRANASAL KULLANIM YOLUYLA BİR OLGU SUNUMU - Görgülü, Yasemin; Çöl Ateş, Işıl; Köse Çınar, Rugül; Sönmez, Mehmet Bülent (Bağımlılık Dergisi, 2015)
Antikolinerjik ilaçlar bağımlılık riski taşımaktadırlar. Siklopentolat, oftalmoloji kliniğinde oldukça sık kullanılan topikal mid-riyatik, sikloplejik ve antikolinerjik bir ilaçtır. Psikiyatri polikliniğine, depresif yakınmalarla kontrol amaçlı başvuran 28 yaşında bipolar bozukluk tanısı ile takip edilen erkek hastanın öyküsünden, yaklaşık 1 yıldır siklo-pentolat içerikli göz damlasını olağan kullanım şekli dışında burun içi yolla keyif almak amacıyla kullandığı öğrenildi. Yazımızda literatürdeki diğer olgulardan farklı olarak sik-lopentolatı burun içi yolla kullanan ve bipolar bozukluk eş tanısı olan siklopentolat kullanım bozukluğu olan bir olgu rapor edildi.