KODEİN VE KANABİNOİD KULLANIMINA BAĞLI DUYGUDURUM BOZUKLUĞU: BİR OLGU - İzci, Filiz and Bozkurt Zincir, Selma and Bilici, Rabia and Semiz, Ümit Başar (Bağımlılık Dergisi, 2014)
Bağımlılık yapan maddeler, Merkezi Sinir Sistemi’ni etkileyerek duygudurum bozuklukları, psikotik bozukluklar ve davranış bozukluklarına sebep olmaktadır. Bir morfin türevi olan kodein ve kannabis bağımlılık potansiyeli olan maddelerden biridir. Soğuk algınlığı tedavisinde kullanılan bazı preperatlar parasetamol klorfeniramin yanı sıra düşük dozda kodein fosfat içermektedir. Bu olgu sunumunda kanabinoid bağımlısı olan ve yüksek dozlarda kodein kötüye kullanan duygudurum bozukluğu gösteren bir olgu sunulmuştur.